Dogdance

Vind je het leuk om met je hond te trainen en hem allerlei grappige, aparte oefeningen aan te leren? Bij Dogdance (doggy dance) leer je je hond allerlei verschillende oefeningen aan. Denk dan aan om je heen draaien, om zijn eigen as draaien, tussen je benen weven terwijl je loopt, achteruitlopen, zijwaarts lopen, door je armen springen, en nog veel, veel meer.

Alles wordt door middel van de clicker-methode aangeleerd. Tijdens alle cursussen en op alle niveaus staat het plezier van baas en hond voorop.

Er zijn drie niveaus:

  • Beginners – In de beginnerscursus leer je de basisoefeningen en maak je een begin met het uitvoeren van losse oefeningen op muziek.
  • Gevorderden – Bij de gevorderdencursus werk je verder aan (soms door jouzelf of je hond(!) bedachte) oefeningen. Ook leer je een routine samenstellen. Meestal is dat op muziek, maar dat is zeker niet verplicht.
  • Recreanten / Wedstrijd – In de recreanten-/wedstrijdgroepen ga je verder met het doel om recreatief of ‘serieus’, nieuwe oefeningen aan te leren of routines in elkaar te zetten en te trainen voor demonstraties, wedstrijden of puur voor eigen plezier.

Voor een beginnerscursus Dogdance moet je je vooraf als geïnteresseerde aanmelden. De periode waarin dat kan, wordt een aantal weken van tevoren aangekondigd. Houd daarom vanaf begin november, medio april en medio juli de website of de webshop in de gaten! Let op: niet elk cursusseizoen start er een beginnerscursus Dogdance.

Elders Dogdance gedaan?

Als je met je hond al enige vorm van Dogdance hebt gedaan en je verwacht in een hogere groep te kunnen instromen, neem dan contact op met de Dogdance-commissie over de mogelijkheden van deelname.

Lees ook onze cursusvoorwaarden en de Praktische tips & huisregels.

Voorwaarden

  • De combinatie van handler en hond heeft minimaal de Basiscursus-1 met goed gevolg afgerond
  • De hond is ouder dan 9 maanden voor de beginnerscursus of 12 maanden voor de vervolgcursussen
  • De handler is lid van KC Delft (aanmelden is mogelijk in de webshop)
  • Cursusduur: ongeveer 10 weken
  • Zie voor de prijs van deze cursus dit overzicht