Dogdance

Vind je het leuk om met je hond te trainen en ben je daarnaast gek op muziek? Dan is dogdance (of doggy dance) dè sport voor jou. Bij deze sport is het de bedoeling dat je hond op muziek allerlei oefeningen doet, zoals om je heen draaien, om zijn eigen as draaien, tussen je benen weven terwijl je loopt, achteruitlopen, zijwaarts lopen en nog veel, veel meer. Deze oefeningen moet de hond natuurlijk wel eerst leren.

Er zijn drie niveaus:

  • Beginners – In de beginnerscursus leer je de basisoefeningen en maak je een begin met het uitvoeren van losse oefeningen op muziek.
  • Gevorderden – Bij de gevorderdencursus werk je verder aan (soms door jouzelf of je hond(!) bedachte) oefeningen en leer je een dans in elkaar zetten.
  • Recreanten / Wedstrijd – In de Wedstrijdgroep ga je verder met het doel om aan wedstrijden en demonstraties mee te doen. Ook in Recreantengroep is iedereen enthousiast bezig met nieuwe oefeningen en routines, soms voor demonstraties, soms puur voor het eigen plezier van baas en hond.

Alles wordt door middel van de clicker-methode aangeleerd.

Voor een beginnerscursus Dogdance moet je je vooraf als geïnteresseerde aanmelden. De periode waarin dat kan, wordt een aantal weken van tevoren aangekondigd. Houd daarom vanaf begin november, medio april en medio juli de website of de webshop in de gaten! Let op: niet elk cursusseizoen start er een beginnerscursus Dogdance.

Elders Dogdance gedaan?

Als je met je hond al enige vorm van Dogdance hebt gedaan en je verwacht in een hogere groep te kunnen instromen, neem dan contact op met de Dogdance-commissie over de mogelijkheden van deelname.

Neem de eerste les een kopie van het inentingsbewijs van je hond mee om aan je instructeur te laten zien. Lees ook onze cursusvoorwaarden en de Praktische tips & huisregels.

Voorwaarden

  • De combinatie van handler en hond heeft minimaal de Basiscursus-1 met goed gevolg afgerond.
  • De hond is ouder dan 9 maanden voor de beginnerscursus of 12 maanden voor de vervolgcursussen.
  • De handler is lid van KC Delft (aanmelden is mogelijk in de webshop).
  • Cursusduur: 10-12 weken.
  • Kosten € 60,00.