Hoopers

Bij Hoopers wordt de hond over een parcours gedirigeerd met een beperkt aantal toestellen: korte tunnels, tonnen en natuurlijk de hoopers-bogen waarnaar de sport is genoemd. Alles gebeurt laag bij de grond. De toestellen en parcoursen zijn niet of nauwelijks belastend voor de hond, zodat de sport geschikt is voor (bijna) alle honden, van jong tot oud.

Het aanleren van de enkele toestellen gebeurt zonder druk op de hond en gaat meestal heel vlot. Daarna kunnen de toestellen snel worden gecombineerd tot een parcourtje. Hierbij loop je niet met je hond mee om de toestellen aan te geven, maar stuur je je hond vanaf één plek met stem en lichaamstaal op de juiste manier door het parcours. De sport is daardoor ook zeer geschikt voor handlers met een lichamelijke beperking.

Om een idee te krijgen hoe de sport eruit ziet, op onze fotopagina staan foto’s van de workshops die we bij de introductie hebben gehouden. Er zijn cursussen voor beginners, gevorderden en vergevorderden.

 

Voor een beginnerscursus Hoopers moet je je vooraf als geïnteresseerde aanmelden. De periode waarin dat kan, wordt een aantal weken van tevoren aangekondigd. Houd daarom vanaf begin november, medio april en medio juli de website of de webshop in de gaten! Let op: niet elk cursusseizoen start er een beginnerscursus Hoopers.

Elders Hoopers gedaan?

Als je met je hond al enige vorm van Hoopers hebt gedaan en je verwacht in een hogere groep te kunnen instromen, neem dan contact op met de Hoopers commissie over de mogelijkheden van deelname.

Lees ook onze cursusvoorwaarden en de Praktische tips & huisregels.

Voorwaarden

  • De combinatie van handler en hond heeft minimaal de Basiscursus-1 met goed gevolg afgerond
  • De hond is ouder dan 9 maanden
  • De handler is lid van KC Delft (aanmelden is mogelijk in de webshop)
  • Cursusduur: ongeveer 10 weken
  • Zie voor de prijs van deze cursus dit overzicht