FCI Obedience

 

De FCI Obedience (voorheen Gedrag & Gehoorzaamheid) is een sport waarbij het accent ligt op een harmonieuze samenwerking tussen handler en hond, waarbij de hond een hoge graad van gehoorzaamheidsoefeningen laat zien en deze zo goed mogelijk beheerst, van apporteren tot los volgen.

Na de basiscursus-1 kan worden gestart met de obedience cursussen

Als de basisbeginselen onder knie zijn, kun je instromen bij de  Obedience Beginners (OBB) en meedoen aan landelijke examens en wedstrijden, hierin zijn vier niveaus: Beginners (OBB), 1 (OB 1), 2 (OB 2) en 3 (OB 3).

Tijdens deze cursussen worden de oefeningen steeds verder uitgebreid en moeilijker.

Het accent ligt op een harmonieuze samenwerking tussen handler en hond en veel plezier samen hebben!

Meer informatie? Stuur een mail aan ecneideboicf.[antispam].@kc-delft.nl

 

Elders Obedience gedaan?

Als je met je hond al enige vorm van obedience  hebt gedaan en je verwacht in een hogere groep te kunnen instromen, neem dan contact op met de fci obedience commissie. Dan kan in overleg worden vastgesteld wat voor jullie samen het meest geschikte niveau is om te gaan deelnemen.

Lees ook onze cursusvoorwaarden en de Praktische tips & huisregels.

Loop je cursus bij K.C. Delft en wil je wedstrijden lopen? Een startlicentie aanvragen of verlengen kan via de Raad van Beheer afdeling Sporten.

 

Pre FCI Obedience cursus

Alleen voor deze sportcursus mag direct na de puppycursus ingeschreven worden. Door vroeg te beginnen worden de oefeningen op een goede, leuke en niet belastende manier aangeleerd. Er moet naast de wekelijkse training wel meerdere malen per week thuis getraind worden om resultaat te bereiken.
Het is dus geen gehoorzaamheidscursus maar echt een sport en er wordt ook een optimale inzet verwacht van de cursisten.
Wil je meedoen met de trainingen voor deze sport, stuur dan een email aanecneideboicf.[antispam].@kc-delft.nl, er is maximaal plek voor 6 combinaties. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan zal er geloot worden. Lidmaatschap is verplicht voor deze cursus.
obedience1-300x259

Voorwaarden

  • De combinatie van handler en hond heeft minimaal de Basiscursus-1 met goed gevolg afgerond
  • De hond is ouder dan 12 maanden
  • De handler is lid van KC Delft (aanmelden is mogelijk in de webshop)
  • Cursusduur: ongeveer 10 weken
  • De lessen duren 45 minuten
  • Zie voor de prijs van deze cursus dit overzicht