FCI Obedience

 

De FCI Obedience (voorheen Gedrag & Gehoorzaamheid) is een sport waarbij het accent ligt op een harmonieuze samenwerking tussen handler en hond, waarbij de hond een hoge graad van gehoorzaamheidsoefeningen laat zien en deze zo goed mogelijk beheerst, van apporteren tot los volgen.

Na de Voorbereidende Sportcursus (VBS) kan worden gestart met de voorbereidende obedience cursussen, dat zijn de Voorbereidende Obedience Beginners (VOB) en daarna de Voorbereidende Obedience Gevorderde (VOG) .

De VOB en de VOG worden afgesloten met door de  KC Delft af te nemen examens.

Na het behalen van het VOG diploma kun je instromen bij de  Obedience Beginners (OBB) en meedoen aan landelijke examens en wedstrijden, hierin zijn vier niveaus : Beginners (OBB), 1 (OB 1), 2 (OB 2) en 3 (OB 3).

Tijdens deze cursussen worden de oefeningen steeds verder uitgebreid en moeilijker.

Het accent ligt op een harmonieuze samenwerking tussen handler en hond en veel plezier samen hebben!

Meer informatie? Stuur een mail aan ecneideboicf.[antispam].@kc-delft.nl

 

Elders Obedience gedaan?

Als je met je hond al enige vorm van obedience  hebt gedaan en je verwacht in een hogere groep te kunnen instromen, neem dan contact op met de ecneideboicf.[antispam].@kc-delft.nl. Dan kan in overleg worden vastgesteld wat voor jullie samen het meest geschikte niveau is om te gaan deelnemen.

Lees ook onze cursusvoorwaarden en de Praktische tips & huisregels.

Loop je cursus bij K.C. Delft en wil je wedstrijden lopen? Een startlicentie aanvragen of verlengen kan via de Raad van Beheer afdeling Sporten.

obedience1-300x259

Voorwaarden

  • De combinatie van handler en hond heeft de cursus VBS of Basiscursus-2 gehaald.
  • De hond is ouder dan 12 maanden.
  • De handler is lid van KC Delft (aanmelden is mogelijk in de webshop).
  • De duur van de cursus is 10-12 weken.
  • Kosten: € 60,00