Fun in Balance

Fun in Balance is op een leuke manier samen aan het werk gaan om je hond zekerder en bewuster te maken van hun lichaam. Ze ook te leren dat ze voor en achterpootjes hebben en er ook wat mee kunnen. Het leren te vertrouwen op de handler door samen te werken en zich te concentreren. Dit alles op een positieve manier, dwang daar doen we niet aan 😊

Wat doen we: Eerst gaan we grondoefeningen doen dus een warming up en dat is zeker 10 à 15 minuten. Daar wordt echt wel wat tijd aan besteed. Verschillende oefeningen komen daarvoor langs, bijv rek- en strekoefeningen en gewoon rustig rechte stukken lopen.

Zijn ze lekker warm, dan gaan we rustig aan de gang met materialen, denk aan lage krukjes, kussens, een parkoers met planken of tonnen, een loopplank, of gewoon een plank op de grond. Noem maar op. Maar het kan ook zijn dat we in een les amper materialen gebruiken. Dat ligt er echt aan hoe de hond zich voelt en gedraagt. Belangrijks is dat je hond zelfvertrouwen krijgt om iets te doen. Het lijkt zo makkelijk maar vergis je niet.

De les duurt 30 minuten en dat is gewoon genoeg. De honden zijn dan meestal geestelijk en mentaal moe.

En het allerbelangrijkst is dat je samen met een goed gevoel het veld afstapt 😊

 Inschrijven voor deze cursus kan vanaf het einde van ons cursusseizoen in de webshop. Houd de website in de gaten wanneer de inschrijving opent!
Wil je meer informatie, neem dan contact op met het cursussecretariaat.


Lees ook onze cursusvoorwaarden en de Praktische tips & huisregels.

abc1

Voorwaarden:

  • Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist.
  • Lidmaatschap: verplicht (aanmelden is mogelijk via de webshop)
  • Cursusduur: ongeveer 10 weken.
  • De lessen duren 30 minuten.
  • Zie voor de prijs van deze cursus dit overzicht