Voorbereidende Obedience Gevorderde (VOG)

 

In de Voorbereidende Obedience Gevorderd cursus worden alle aangeleerde oefeningen van de vorige cursus moeilijker en uitgebreid en een aantal nieuwe oefeningen die uiteindelijk nodig zijn bij de Obedience Beginners (OBB) aangeleerd.

Het doel is om de hond zo goed mogelijk te begeleiden bij de vervolg stapjes van alle oefeningen die nodig zijn in de sport FCI Obedience waardoor de doorstroom naar de vervolgcursussen zo soepel mogelijk verlopen.

Voor een soepele doorstroom naar de vervolgcursussen is het noodzakelijk om zo min mogelijk lessen te missen en thuis goed te oefenen!

 

In deze cursus is de timing van de handler ook nog steeds heel erg belangrijk en wordt er kennis gemaakt met een aantal nieuwe oefeningen die uiteindelijk nodig zijn in de Obedience Beginners (OBB), zoals het uitbreiden van het apporteren en de aanleer fase van het innemen van alle posities.

 

Hierbij is het nog steeds de bedoeling dat alle stukjes van de oefeningen apart aangeleerd en thuis geoefend gaan worden dit om te voorkomen dat de hond de oefeningen uit zichzelf gaat doen.

 

Ook in deze cursus heb je 2 examendelen.  Het eerste examendeel wordt door de instructeur zelf in de les afgenomen (meestal is dit in de 7e les) en het tweede examendeel wordt tijdens het eindexamen afgenomen en beoordeeld door twee keurmeesters. Beide examens tellen mee. De datum van het eerste examendeel wordt in de eerste les bepaald. Er wordt gekeken wanneer iedereen aanwezig kan zijn.